Körte-gorgonzola-pizza
sponsored links
Szeretem a pizzát sós és édes változatban, sós-édes kombinációban.
Tökéletes feltét így a kettõ, nem szükséges semmilyen mártás alá/hozzá.
Egyszemélyes ebédre készítettem hirtelen ötlettõl vezérelve,
a készülõ kenyérbõl lecsíptem egy darab tésztát.
Körte-gorgonzola pizza
Hozzávalók
1 adag pizzatészta (vagy lásd lentebb)
2 db körte
5 dkg gorgonzola
olívaolaj
frissen õrölt bors
(op. rukkola)
A tésztát olajos felületen, a kezeimmel, a kívánatos vastagságúra húztam.
A tiszta, szárazra törölt körtét szeletekre vágtam és rárakosgattam.
A gorgonzolát rámorzsoltam, tekertem rá kevés borsot.
Forró (200 fok-ra elõmelegített) sütõben 10 perc alatt megsütöttem.
- A kenyér 50 dkg lisztbõl, 450 g vízbõl, 25 g élesztõbõl készült. Receptet lásd itt:
- Ha nincs kéznél gorgonzola :) nagyon finom a körte valamilyen füstölt sajttal,
vagy mozzarellával, gaudával.
- Megszórhatjuk még friss fûszerrel is, a körte harmonizál a bazsalikommal, szurokfûvel,
de igazán ütõs páros a kakukkfûvel.
- A húsevõk dobhatnak rá hajszálvékonyra szeletelt füstölt sonkát.
Tálalhatjuk friss rukkolával, nagyon finom, én is azzal ettem.