Körte császárszalonnában
sponsored links
Lehet elõételnek szolgálni, de akár egy könnyû vacsorának is kitûnõ választás. Lehet hozzáadni bármilyen zöld fûszert amit kedvelünk, ezúttal én minimál módban készítettem.
Körte császárszalonnában
Hozzávalók 4 személyre: 4 darab körte, 2 dl rozé bor vagy fehérbor, 2 rúd fahéj, kevés õrölt bors, 10 dkg sajt, 15 dkg császárszalonna.
Elkészítése: A körtéket megmossuk, csíkosan meghámozzuk. A bort kevés vízzel és a fahéj rudakkal felforraljuk. Belerakjuk a körtéket és 10 percig fõzzük, alacsony lángon. Kivesszük, majd az aljukat levágjuk és kivájjuk. A sajtot apró kockára vágjuk, pici borssal ízesítjük és beletömködjük a körtékbe. Két-két szalonnaszelettel beburkoljuk, és hõálló tálba rakjuk. Elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg a szalonna megpirul a külsõ felén.
Néhány fázisfotó .