Könyvteszt: Michel Roux Tésztavarázs

2012-02-15

sponsored links


A jelenlegi rendhagyó bejegyzéssel útjára indítjuk a nagy szakácskönyv tesztünket. Történt ugyanis, hogy egy megtisztelõ felkérést kaptunk a T.bálint kiadótól arra nézve, hogy a gondozásukban megjelenõ Tésztavarázs c. könyvet mi is próbáljuk ki.
Memivel gyorsan össze is ültünk egy izgalmas ötletelésre, aminek az lett az eredménye, hogy egy átfogó nyúzópróbának vetjük alá a könyvet.
A jelenleg még "téli álmot alvó" HeFjective szubjektív autótesztelõ blog mentén elhatároztuk, hogy egy olyan tesztelõ rendszert dolgozunk ki, amiben a kísérletek során szerzett objektív és szubjektív benyomásokat rendszerbe foglaljuk és ezek alapján mondunk véleményt.

A szerzõ

A 71 éves francia származású Michel Roux már zsenge serdülõkora óta a gasztronómia megszállottja és az eltelt néhány évtized munkája eredményeként nem kevesebb, mint három Michelin csillagot tudhat magáénak.
Családi vállalkozásban bátyjával nyitották meg a londoni La Gavroche éttermüket, ahol jelenleg Michel Roux Jr. a séf. Az étterem érdekessége, hogy 1982-ben az elsõ szigetországi étteremként büszkélkedhetett a három Michelin csillaggal, továbbá számos mai híres séf is koptatta a konyhapadlót, mint például Gordon Ramsay, Marcus Wareing vagy Bryn Williams.
A Roux testvérek a La Gavroche étterem sikerén felbuzdulva 1972-ben megnyitották a The Waterside Inn nevû újabb éttermüket, amely szintén megkapta a három Michelin csillagot.
Michel Roux munkásságát számos nemzetközi elismeréssel és díjjal is jutalmazták, professzionalizmusa és elhivatottsága a könyvbõl is áthat.
A könyvben bemutatott receptek a klasszikus francia tésztakészítést rejtelmeibe engednek betekintést.

A könyv

Kötészet

A könyv védõborítóval ellátott, kemény fedeles, cérnafûzött kötésben készült. Impresszív megjelenése mellett ez számos praktikumot is jelent. A fóliázott védõborító könnyen tisztítható, a kemény tábla jó tartást ad a könyvnek, a cérnafûzött kötésnek köszönhetõen pedig a könyv oldalai gerincnél jobban kinyílnak (nem lapozódik el), gyakori használatnál sem áll fenn a veszélye annak, hogy ...

Folytats a blogon ... receptmuves.blogspot.com/2012/02/kony...

sponsored links

Keres?s