Könyvajánló: Pralinen & Konfekt selbst gemacht

2011-11-23

sponsored links

Kép innen.

Pralinen & Konfekt selbst gemacht. A Pralinenclub GmbH kiadása. München: Südwest Verlag, 2010.

Az igényes kis könyv a blogon már jóval korábban bemutatott Pralinenträume címû könyvhöz hasonlóan a német Pralinenclub gondozásában jelent meg Münchenben. A Pralinenclub minden hónapban egyedülálló bonbonválasztékot nyújt a vásárlóinak híres német csokoládémesterek kreációiból válogatva. Ezt a gondolatot követi a könyvecske is: nem egy csokoládémester receptjeit tartalmazza, hanem 12 német csokoládémestertõl ismertet meg recepteket.

A könyv egy nagyon rövid elméleti bevezetõvel kezdõdik (6-11. oldal): ír a bonbonkészítéshez szükséges eszközökrõl, a csokoládé megolvasztásáról, a temperálásról, kocka alakú pralinék készítésérõl, egyéb fontos hozzávalókról, fogalmakról - tulajdonképpen ez a bevezetõ megegyezik a korábbi Pralinenträume címû könyvben megjelenttel.

A bonbonreceptek három fejezetre osztva találhatók meg a könyvben. Az elsõ egységben borral készült pralinérecepteket olvashatunk (10 recept). A következõ fejezetben töményebb alkoholokkal (rum, whisky, sherry, szilvapálinka, ánizslikõr stb.) ízesített ...

Folytats a blogon ... www.pralineparadicsom.hu/2011/11/kony...

sponsored links

Keres?s