Könyvajánló - Jean-Pierre Wybauw Fine Chocolates (1-2-3)

2012-01-15

sponsored links


Kati (Makacska konyhája), a blog 1 éves születésnapjának alkalmából játékot hirdetett. (A tojáslikõrös bonbonnál már említést tettem róla, hogy jelenleg mi is az én kedvenc könyvem, de úgy gondolom ez a könyv, pontosabban könyvsorozat megér egy külön bejegyzést) 
/Vianne már írt róla, szerintem hamarosan Praliné Zsuzsi is fog, hiszen, ha jól tudom az elsõ részt hozta neki a Jézuska. Érdemes náluk is elolvasni az ajánlást. Aztán meg érdemes a Goodwill-nál érdeklõdni. A könyvek csak angol nyelven érhetõek el./

A könyvsorozat tulajdonképpen akkor került a kezembe, mikor elõször jártam a goodwill nagykerben. Csokiért mentem, ha jól emlékszem tavaly ilyenkor. Akkoriban ismerkedtem meg a polikarbonát formával is. 
Csak ott ültem és lapozgattam, ámuldoztam. (Tudni kell rólam, hogy én nem szeretek úgy könyvet venni, ha nem tudok belenézni.) Persze akkor nem vettem meg, hanem csak kicsivel késõbb nem is olcsó és nem is gondoltam, hogy ennyire belemerülök majd a bonbonok világába. 
Azt meg álmomban sem mertem volna elképzelni, hogy barátoknak, ismeretlen ismerõsöknek fogok én bonbonokat készíteni.

Sok receptet kipróbáltam, és nagyon sok hátra van még. Nagyon hasznos technikákat tanultam belõle!
Majd szépen apránként ezeket is megírom.

Jean-Pierre Wybauw - "a  chocolate wizard" :)
Pár szót róla:  francia csokimester, aki a brüsszeli Culináris Intézetben (CERIA-COOVI) végzett és az antwerpeni PIVA Intézetben specializálódott a dekorációs tecnikára. Késõbb a brüsszeli intézetben tanított is. 1956-ban készítette az elsõ ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~...

sponsored links

Keres?s