Könnyû sajtos pogácsa
sponsored links
Nagyon szeretem ezt a pogácsa receptet! Gyors, csak összegyúrom a tésztát, berakom a hûtõbe, majd nyújtom és szaggatom, hajtogatás nélkül. Nagyon finom, puha, sok-sok sajttal készül, mégis könnyû a tésztája és még másnapra sem szárad ki.
Sajtos pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 tojás
25 dkg vaj
25 dkg sajt
2 dl tejföl
0,5 dl tej
1evõkanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztõ
A tetejére:
1 tojás
kb. 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés: A lisztet elkeverem a sóval, a vajjal elmorzsolom, a langyos tejhez keverem a cukrot és belemorzsolom az élesztõt, félreteszem. A liszthez keverem a reszelt sajtot, majd hozzáadom a tojást, tejfölt és a felfutatott élesztõt. A hozzávalókat jól összegyúrom, félkemény tésztát kell hogy kapjak, cipót formázok bele, belisztezem és egy tálba teszem, lefóliázom, kb. 6-8 órára a hûtõbe teszem. Sütés elõtt lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom a tésztát, kis méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütõpapírral bélelt tepsibe teszem a pogácsákat. Tetejüket felvert tojással megkenem és reszelt sajttal megszórom õket. Szobahõmérsékleten kb. 1 órát hagyom kelni õket. Elõmelegíett sütõben kb. 180 fokon (légkeveréses) szép pirosra sütöm õket.