Könnyû meggyes süti
sponsored links
Miért könnyû? Mert könnyû megsütni, a megsült tészta is könnyed, légies és nagyon könnyen elfogy. Rengeteg meggy van, így érdemes kihasználni az alkalmat. Csak pár hozzávaló kell hozzá, ami mindig megtalálható odahaza.
Hozzávalók:
4 db tojás
4 dl cukor
6 dl liszt
2 dl étolaj
2 dl szódavíz (vagy szénsavas ásványvíz)
1 csomag sütõpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és csipet sóval habosra verjük. Hozzáadjuk a szódát és az étolajat, majd belekeverjük a sütõporral elkevert lisztet.
A kész tésztát egy megfelelõ méretû tepsibe öntjük (ha magasabb sütit szeretnénk kisebb, ha laposabbat, nagyobb tepsit használjunk), szórunk rá magozott meggyet (ízlés szerint megszórhatjuk õrölt fahéjjal) és mehet a 160 °C-ra elõmelegített sütõbe (gázon közepes fokozat), ahol légkeveréssel 50-60 percet sütjük. Tûpróbával ellenõrizzük, ha nem tapad semmi a tûre, akkor hagyjuk abba a sütést, ne szárítsuk ki.
Ennyi az egész. Ha kihûlt felszeleteljük és fogyasztható is, esetleg porcukorral meghintve.