Könnyû kókusztorta

2011-11-02

sponsored links


Mert olyan mint egy felhõ...nemcsak elkészíteni egyszerû, hanem tényleg csak a kekszalap tartja vissza attól, hogy el ne repüljön.
És ha valaki  a Bounty-érzést inkább karácsonyira váltaná, akkor hagyja le a vékony csokiréteget a tetejérõl, és díszítse csak hófehér kókuszcsipsszel, vagy simán kókuszreszelékkel, szórja meg ezüst cukorgyöngyökkel ( igen, kõkemények és ehetetlenek, viszont nagyon jól tudnak kinézni a sütiken), vagy hagyjon meg egy kicsit a kókuszhabból és habrózsázza minden szégyenérzet nélkül. A giccs igenis jót tesz az ember lelkének, ha egyszer már délután fél ötkor sötét van. 
Van a tortában egy hozzávaló, amit minden sarki kisbolt polcáról nem lehet levenni, de azért nem beszerezehetetlen, vagy helyettesíthetõ: a kókuszkrém. Ez a sima kókusztejnél sûrûbb, állagra körülbelül a juharsziruphoz (vagy a sûrû fehér falfestékhez :)) hasonlít, jellemzõen konzerv kiszerelésben árulják. Ha nem jutunk hozzá, akkor kókusztejet sûrítsünk be lassú forralással, 4 dl-t kb. 2,5 -3 dl-re.

Hozzávalók:(18/20 cm-es kapcsos  formához)

10 db Gyõri Édes kókuszos zabkeksz
8 dkg étcsoki
1db 400gr-os kókuszkrémkonzerv ( ez kb 2,5 dl folyadék - ehhez van igazítva a zselatin mennyisége)
2,5 dl tejszín
1 habfix
2 teáskanál  plusz  2 evõkanál porcukor ...

Folytats a blogon ... piszke.blogspot.com/2011/11/konnyu-ko...

sponsored links

Keres?s