Könnyû karalábéleves sajtos grízgaluskával

2017-09-11

sponsored links



Nem is lehetne a hetet jobban kezdeni, mint egy könnyû kis levessel, amibe a friss, zsenge karalábén kívül még egy kis puha, sajtos grízgaluska is került. Roppant egyszerû, érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifõztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
Galuskához:
*8 dkg reszelt sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*5 csapott ek búzadara

Leveshez:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*2 közepes karalábé
*2 kisebb szál sárgarépa
*15 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1,5 liter húsleves alaplé/esetleg víz

Tálaláshoz:
*friss petrezselyemlevél

Elõször a galuskához az apróra reszelt sajtot elkeverjük a tojással, búzadarával, sóval, tejföllel és félretesszük. 
Az felkockázott hagymát megfonnyasztjuk a forró olajon, majd átforgatjuk rajta a kockára vágott karalábét, a felkarikázott répát és a zöldborsót. Az alap lével felengedve, a fûszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig fõzzük. 
A galuskát egy kiskanál segítségével a lassan gyöngyözõ levesbe szaggatjuk és pár perc alatt készre fõzzük. 
Melegen, aprított petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/09/konny...

sponsored links

Keres?s