Könnyû karalábéleves sajtos grízgaluskával
sponsored links
Nem is lehetne a hetet jobban kezdeni, mint egy könnyû kis levessel, amibe a friss, zsenge karalábén kívül még egy kis puha, sajtos grízgaluska is került. Roppant egyszerû, érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifõztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
Galuskához:
*8 dkg reszelt sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpozott ek tejföl
*1 nagy csipet só
*5 csapott ek búzadara
Leveshez:
*1 nagy fej vöröshagyma
*3 ek olaj
*2 közepes karalábé
*2 kisebb szál sárgarépa
*15 dkg zöldborsó
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet õrölt bors
*1,5 liter húsleves alaplé/esetleg víz
Tálaláshoz:
*friss petrezselyemlevél
Elõször a galuskához az apróra reszelt sajtot elkeverjük a tojással, búzadarával, sóval, tejföllel és félretesszük.
Az felkockázott hagymát megfonnyasztjuk a forró olajon, majd átforgatjuk rajta a kockára vágott karalábét, a felkarikázott répát és a zöldborsót. Az alap lével felengedve, a fûszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig fõzzük.
A galuskát egy kiskanál segítségével a lassan gyöngyözõ levesbe szaggatjuk és pár perc alatt készre fõzzük.
Melegen, aprított petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.