Könnyû desszert mangóval
sponsored links
Szeretek nézelõdni a FB gasztrooldalain is, nekem ez a szenvedélyem, kövezzenek meg érte. :)
Tegnap pl ez a desszert jött velem szembe, egybõl szerelembe estem vele és muszáj is volt megcsinálni azonnal.:) Ja, hogy melyik oldalon volt? Nos, ez annyira nem lényeges a szempontomból, megnézem, megtetszik, megcsinálom. Soha vissza nem keresek utána :)
Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta, 1 kis doboz mascarpone, 2 dl 30 %-os tejszín, 50 gr porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 érett mangó. Ha van otthon darabolt mogyoró, akkor abba nyomkodjuk bele a sütik végét. (de ez el is maradhat)
Elkészítése: a leveles tésztát hosszában 12 csíkra vágjuk és feltekerjük õket a habroló formára. A formákat elõzõleg vajazzuk kicsit be, hogy a tészta majd könnyen lecsússzon róla. Akinek nincs habroló formája, az tud készíteni. A harisnyákhoz adnak kisebb merevítõ lapokat kartonból, ezt kell összesodorni szivar formára, majd betekerni szilikonos sütõpapírral és már mehet is a roló gyártás.:)
A sütõt 180-200 fokra melegítsük elõ és a tésztát süssük szép aranybarnára. Még melegen szedjük le a formákról õket és hagyjuk teljesen kihûlni. Amíg hûlnek, készítsük el a krémet. A tejszínt verjük fel, a mascarponét keverjük el a kétféle cukorral, majd forgassuk bele apránként a tejszínt. A mangót kockázzuk fel és azt is keverjük el a krémbe. A végén egy habzsák segítségével töltsük meg a rolókat.
Tegnap pl ez a desszert jött velem szembe, egybõl szerelembe estem vele és muszáj is volt megcsinálni azonnal.:) Ja, hogy melyik oldalon volt? Nos, ez annyira nem lényeges a szempontomból, megnézem, megtetszik, megcsinálom. Soha vissza nem keresek utána :)
Hozzávalók: 1 csomag friss leveles tészta, 1 kis doboz mascarpone, 2 dl 30 %-os tejszín, 50 gr porcukor, 2 cs vaníliás cukor, 1 érett mangó. Ha van otthon darabolt mogyoró, akkor abba nyomkodjuk bele a sütik végét. (de ez el is maradhat)
Elkészítése: a leveles tésztát hosszában 12 csíkra vágjuk és feltekerjük õket a habroló formára. A formákat elõzõleg vajazzuk kicsit be, hogy a tészta majd könnyen lecsússzon róla. Akinek nincs habroló formája, az tud készíteni. A harisnyákhoz adnak kisebb merevítõ lapokat kartonból, ezt kell összesodorni szivar formára, majd betekerni szilikonos sütõpapírral és már mehet is a roló gyártás.:)
A sütõt 180-200 fokra melegítsük elõ és a tésztát süssük szép aranybarnára. Még melegen szedjük le a formákról õket és hagyjuk teljesen kihûlni. Amíg hûlnek, készítsük el a krémet. A tejszínt verjük fel, a mascarponét keverjük el a kétféle cukorral, majd forgassuk bele apránként a tejszínt. A mangót kockázzuk fel és azt is keverjük el a krémbe. A végén egy habzsák segítségével töltsük meg a rolókat.