Könnyû borsóleves friss mentával és tejszínnel
sponsored links
Élvezzük, és használjuk ki a friss zöldborsó adta lehetõségeket! A piacon már minden árusnál ott várakoznak a frissen szedett borsók, hogy kibontakozzanak. Készítsetek belõle tejszínes krémlevest, dobjátok fel egy kis mentával, majd szórjátok meg pirított mandulával.
Hozzávalók
1/2 kg borsó (kifejtve)
húsleves alaplé
(vagy víz + kocka)
5-6 mentalevél2-3 dl tejszín
szeletelt mandula
Én sose bonyolítom túl a krémleveseket. Ezek nálunk pont az egyszerûsége miatt készülnek. A borsót húsleves alaplével felöntjük. Nagyjából 2x annyit használjunk, mint a borsó, tehát jó egy ujjnyival lepje el. Én itt hozzádobtam a mentát is. Összeforraljuk. Nem kell sokáig fõzni, a friss borsó zsenge, hamar megfõ, azazhogy nyersen is finom, amikor pucoljuk, ugye? Botmixerrel pürésítjük. Ha jó a gépünk, akkor nem lesz darabos, de ha aggódunk, akkor érdemes átszûrni, hogy a héj fennmaradjon a szûrõn. Ezután a leszûrt levet (vagy ha nem szûrtünk, akkor az egészet) visszatesszük a tûzre, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Száraz serpenyõben megpirítottam a mandulát, és tálaláskor ezt szórtam a leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
1/2 kg borsó (kifejtve)
húsleves alaplé
(vagy víz + kocka)
5-6 mentalevél2-3 dl tejszín
szeletelt mandula
Én sose bonyolítom túl a krémleveseket. Ezek nálunk pont az egyszerûsége miatt készülnek. A borsót húsleves alaplével felöntjük. Nagyjából 2x annyit használjunk, mint a borsó, tehát jó egy ujjnyival lepje el. Én itt hozzádobtam a mentát is. Összeforraljuk. Nem kell sokáig fõzni, a friss borsó zsenge, hamar megfõ, azazhogy nyersen is finom, amikor pucoljuk, ugye? Botmixerrel pürésítjük. Ha jó a gépünk, akkor nem lesz darabos, de ha aggódunk, akkor érdemes átszûrni, hogy a héj fennmaradjon a szûrõn. Ezután a leszûrt levet (vagy ha nem szûrtünk, akkor az egészet) visszatesszük a tûzre, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Száraz serpenyõben megpirítottam a mandulát, és tálaláskor ezt szórtam a leves tetejére. Jó étvágyat hozzá!