Könnyed tavaszi epres csokitorta

2014-04-30

sponsored links

Érezted már amint a balzsamos eper íze összeér a tejszínhabbal édesített selymes mascarponéval? Mindez mondjuk megtámogatva egy  tömény, de mégis lágy, csokoládés habcsókszerû piskótával? No ez a torta ilyen. Igazi ízbomba. A csoki szerelmeseinek, az eper kedvelõinek, a süti rajongóknak!

Epres mascarponés csokitortaEpres mascarponés csokitorta

Beköszöntött hozzánk a szülinapos idõszak, most a legifjabb családtagunknak  készült ez a torta. Könnyed, tavaszi, egyszerûen összeállítható és kellemesen gyümölcsös.

A habcsókszerû piskótában liszt nincs, csak tojás és étcsoki, illetve néhány kanál kakaópor.

A krém mascarpone és habtejszín keveréke. A koronát pedig a házi málnaecettel (lehet balzsamecet is) sziruppá fõzött eper helyezi fel a tetejére.

Eprescsokitorta2



Epres, mascarponés csokitorta


A piskótához:


6 tojás, elválasztva
180 g cukor
100 g étcsoki, 2 evõkanál vízzel felolvasztva
50 g keserû kakaópor

Krémhez:


1 dl cukrászhab
150 g mascarpone
1-2 kanál porcukor
1 kiskanál habfixáló

Epres szirup:


250 g eper
30 ml málnaecet (vagy balzsam)
100 g cukor

+ egy-két szem friss eper, vékonyra szeletelve

Epres csokitorta2

Elõször az eperszirup elkészítésével érdemes kezdeni, ezt már elõzõ nap is meg lehet csinálni. Sõt jót is tesz neki, ha pihen a hûtõben.  Tisztítsuk meg az epreket, negyedeljük és a málna(balzsam) ecet, illetve cukor hozzáadásával fõzzük szirupossá.

Forraljuk fel a vizet és tördeljük bele az étcsokit. Olvasszuk fel. Tegyük félre langyosodni.

A piskótához verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük bele egyenként a tojások sárgáját.

Mehet hozzá a felolvasztott étcsoki és a keserû kakaópor. Öntsük szét a masszát két 20 centis tortaformába és kb. 30 perc alatt süssük készre (kb. 170-180 fokon).

A krémhez a habfixálóval verjük fel kemény habbá a habtejszínt és forgassuk össze a  mascarponéval, ízlés szerint néhány kanál porcukorral. Nem kell sok bele, mert a cukrászhab édesített.

Az összeállítás: piskóta, a krém 2/3-a, néhány szelet friss eper és a szirupos eper fele, másik piskóta, tetejére és oldalára a maradék krém, tetejére a szirupos eper másik fele.


Hasonló bejegyzések:




csokitortabest2mély
Szedres csokitorta, the best!


Csokitorta
Mediterrán csokitorta


Epresjoghurtoschiffon002
Gondolkodj rózsaszínben: Epres, joghurtos chiffon piskóta


Tavaszilen
Energetizáló tavaszi lencseleves




Folytats a blogon ... marmalade.cafeblog.hu/2014/04/30/konn...

sponsored links

Keres?s