Könnyed tavaszi epres csokitorta
sponsored links
Érezted már amint a balzsamos eper íze összeér a tejszínhabbal édesített selymes mascarponéval? Mindez mondjuk megtámogatva egy tömény, de mégis lágy, csokoládés habcsókszerû piskótával? No ez a torta ilyen. Igazi ízbomba. A csoki szerelmeseinek, az eper kedvelõinek, a süti rajongóknak!
Epres mascarponés csokitorta
Beköszöntött hozzánk a szülinapos idõszak, most a legifjabb családtagunknak készült ez a torta. Könnyed, tavaszi, egyszerûen összeállítható és kellemesen gyümölcsös.
A habcsókszerû piskótában liszt nincs, csak tojás és étcsoki, illetve néhány kanál kakaópor.
A krém mascarpone és habtejszín keveréke. A koronát pedig a házi málnaecettel (lehet balzsamecet is) sziruppá fõzött eper helyezi fel a tetejére.
A piskótához:
6 tojás, elválasztva
180 g cukor
100 g étcsoki, 2 evõkanál vízzel felolvasztva
50 g keserû kakaópor
Krémhez:
1 dl cukrászhab
150 g mascarpone
1-2 kanál porcukor
1 kiskanál habfixáló
Epres szirup:
250 g eper
30 ml málnaecet (vagy balzsam)
100 g cukor
+ egy-két szem friss eper, vékonyra szeletelve
Elõször az eperszirup elkészítésével érdemes kezdeni, ezt már elõzõ nap is meg lehet csinálni. Sõt jót is tesz neki, ha pihen a hûtõben. Tisztítsuk meg az epreket, negyedeljük és a málna(balzsam) ecet, illetve cukor hozzáadásával fõzzük szirupossá.
Forraljuk fel a vizet és tördeljük bele az étcsokit. Olvasszuk fel. Tegyük félre langyosodni.
A piskótához verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük bele egyenként a tojások sárgáját.
Mehet hozzá a felolvasztott étcsoki és a keserû kakaópor. Öntsük szét a masszát két 20 centis tortaformába és kb. 30 perc alatt süssük készre (kb. 170-180 fokon).
A krémhez a habfixálóval verjük fel kemény habbá a habtejszínt és forgassuk össze a mascarponéval, ízlés szerint néhány kanál porcukorral. Nem kell sok bele, mert a cukrászhab édesített.
Az összeállítás: piskóta, a krém 2/3-a, néhány szelet friss eper és a szirupos eper fele, másik piskóta, tetejére és oldalára a maradék krém, tetejére a szirupos eper másik fele.
Szedres csokitorta, the best!
Mediterrán csokitorta
Gondolkodj rózsaszínben: Epres, joghurtos chiffon piskóta
Energetizáló tavaszi lencseleves
Epres mascarponés csokitorta
Beköszöntött hozzánk a szülinapos idõszak, most a legifjabb családtagunknak készült ez a torta. Könnyed, tavaszi, egyszerûen összeállítható és kellemesen gyümölcsös.
A habcsókszerû piskótában liszt nincs, csak tojás és étcsoki, illetve néhány kanál kakaópor.
A krém mascarpone és habtejszín keveréke. A koronát pedig a házi málnaecettel (lehet balzsamecet is) sziruppá fõzött eper helyezi fel a tetejére.
Epres, mascarponés csokitorta
A piskótához:
6 tojás, elválasztva
180 g cukor
100 g étcsoki, 2 evõkanál vízzel felolvasztva
50 g keserû kakaópor
Krémhez:
1 dl cukrászhab
150 g mascarpone
1-2 kanál porcukor
1 kiskanál habfixáló
Epres szirup:
250 g eper
30 ml málnaecet (vagy balzsam)
100 g cukor
+ egy-két szem friss eper, vékonyra szeletelve
Elõször az eperszirup elkészítésével érdemes kezdeni, ezt már elõzõ nap is meg lehet csinálni. Sõt jót is tesz neki, ha pihen a hûtõben. Tisztítsuk meg az epreket, negyedeljük és a málna(balzsam) ecet, illetve cukor hozzáadásával fõzzük szirupossá.
Forraljuk fel a vizet és tördeljük bele az étcsokit. Olvasszuk fel. Tegyük félre langyosodni.
A piskótához verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, adjuk hozzá a cukrot. Keverjük bele egyenként a tojások sárgáját.
Mehet hozzá a felolvasztott étcsoki és a keserû kakaópor. Öntsük szét a masszát két 20 centis tortaformába és kb. 30 perc alatt süssük készre (kb. 170-180 fokon).
A krémhez a habfixálóval verjük fel kemény habbá a habtejszínt és forgassuk össze a mascarponéval, ízlés szerint néhány kanál porcukorral. Nem kell sok bele, mert a cukrászhab édesített.
Az összeállítás: piskóta, a krém 2/3-a, néhány szelet friss eper és a szirupos eper fele, másik piskóta, tetejére és oldalára a maradék krém, tetejére a szirupos eper másik fele.
Hasonló bejegyzések:
Szedres csokitorta, the best!
Mediterrán csokitorta
Gondolkodj rózsaszínben: Epres, joghurtos chiffon piskóta
Energetizáló tavaszi lencseleves