Könnyed joghurtos mártogatós
sponsored links
Emlékeztek az ananász dicséretére írott bejegyzésre? Ha nem, akkor ITT frissíthetitek a memot, vagy ha még el sem olvastátok... olvashatjátok. Hasznos tudni, mert ha eddig nem szeretted volna, akkor ettõl biztosan megjön a kedved, hogy ananászt egyél.
Ez egy amolyan recept is, meg nem is. Hiszen egy könnyû natúr joghurtos mártogatós és a frissen szeletelt trópusi gyümölcsök. Ha mindezeket jól behûtöd akkor szerintem simán megállja a helyét egy diétás desszert gyanánt, amire nyáron nagy szükségünk van. :)
- 4 szelet ananász cikkekre vágva, közepe eltávolítva
- 1 db jó érett mangó
- 2 dl natúr görög joghurt (én továbbra is szójajoghurtból eszem csak és azzal is nagyon finom)
- 1/4 citrom leve
Az elkészítés menete:
- Vágjuk fel a mangót és az ananászt. A mangót hosszúkásra vágtam, az ananászt pedig cikkekre, meghagyva a héját, aminél fogva remekül ki lehet harapni a falatot.
- Helyezzük a gyümölcsöket arra a tálra, amin kínálni szeretnénk és csöpögtessük meg a citrom levével.
- A natúr joghurtot tegyük egy kis mártogatós tálba és ebbe is csöpögtessünk néhány csepp citrom levet.
- Tálalásig lefedve jól el van a hûtõben. Minnél hidegebb, annál jobban esik egy fülled nyári napon, estén...