Könnyed csokitorta

2017-05-16

sponsored links

A képen ennél selymesebbnek tûnt, és amikor a hosszú hûlési idõ után végre kivettem, elõször csalódott voltam. De! Kár volt :-) Ugyanis tényleg jó levegõs a tészta. Lehetett volna kisebb formába tölteni, úgy magasabb lett volna... Kapcsos tortaformát javaslok, én nem abban sütöttem, hanem sima tortagyûrûben, és kicsit kifolyt, ki kellett volna jobban bélelnem kívülrõl. De hát ugye ami a profiknak a videón egy mozdulat, az nekünk...khm.. :-))) Hát, nem az! ;-)

Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 10 dkg étcsoki
  • 75 g vaj
  • 2 ek. darált mogyoró
  • 2 ek. kókuszcukor
  • tálaláshoz: (nyírfa)porcukor


Elkészítés:
  • A csokit és a vajat gõz fölött olvasszuk össze, majd vegyük le a tûzrõl. 
  • Ha már nem túl forró, kevejük hozzá a tojások sárgáját, majd a mogyorót és a kókuszcukrot.
  • A tojásfok fehérjét verjük kemény habbá és egy lapát segítségével óvatosan forgassuk a csokis masszához.
  • A tésztát sötõpapírral bélelt kerek tortaformába öntjük, és 170 fokos sütõben (alsó-felsõ sütés) kb. 20 percig sütjük.
  • A sütési idõ lejárta után kapcsoljuk ki a sütõt, de a tortát hagyjuk bent. Ott kell kihûlnie, attól lesz szaftos. Állítolag. Én elhittem, bent hagytam, szaftos lett ;-)
  • Ha nagyon erõs a sütõd, mint az enyém is, és a lelked úgy nyugodt (ahogy az enyém is), egy fakanállal támaszd ki egy kis idõre az ajtaját, és csak késõbb csukd vissza teljesen.
  • (Nyírfa)porcukorral tálaljuk.




Forrás: http://schokohimmel.com/2015/02/27/italienische-torta-formosa-ein-kuchen-wie-schoko-mousse-kulinarischumdiewelt/


Folytats a blogon ... kincsesbarlang.blogspot.com/2017/05/k...

sponsored links

Keres?s