Köménymagos-sós kocka
sponsored links
Ma mindenképpen sütni szerettem volna. A gulyásleves után egy gyors, egyszerû, sós rágcsálnivalót gondoltam, amire még délután is rájárkálhat az ember. Ez lett belõle. Kitûnõen csúszik utána egy korsó jéghideg sör.
Elkészítési idõ: 80 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 tk só
- 1 mk törött bors
tetejére:
- 1 ek egész kömény
- durva szemû só
Elkészítése:
- A lisztbe belekeverjük a sót és a törött borsot, összemorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáit és a tejfölt, sima tésztává gyúrjuk.
- Fóliába csomagolva a hûtõben 1 óra hosszat pihentetjük.
- Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tetejét megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, egyenletesen megszórjuk a köménymaggal és a sóval.
- Éles késsel vagy derelyemetszõvel egyforma négyzetekre vágjuk, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük.
- Elõmelegített sütõbe tolva szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
kilóg a "lóláb" ...
... a tulajdonos ... Pindi, aki - Bolditól eltanulva - szintén a madáretetõbe menekül a forróság elõl.