Köménymagos háromszögek
sponsored links
Okkinál láttam meg ezt sós rágcsálnivalót, és mindjárt meg is sütöttem.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs. szárított élesztõ
- 1 tk tengeri só
- 3 tk õrölt köménymag
- 10 dkg vaj
- 1 tojássárga
- kb. 3 ek tejföl
Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz
Tetejét szórni: - kb. 2 ek köménymag
A lisztet és sót egy nagyobb tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a szárított élesztõt és az õrölt köményt, majd a tojássárgát, és összedolgozzuk annyi tejföllel, hogy egy könnyen formálható, közepesen kemény tésztát kapjunk. Pihentetni nem kell, máris nyújthatjuk kb. fél centi vastag téglalappá.
Lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és megszórjuk a köménymaggal. Derelyevágóval tetszõleges formájúra vágjuk. Sütõpapírral bélelt alacsony peremû tepsibe rakjuk, majd 180 fokra elõmelegített sütõben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Én rögtön dupla adagból sütöttem. Mivel nem mindenki szereti nálunk az egész köményt a külsején, ezért a második adagot chia maggal, és fekete szezámmagal szórtam meg. Tényleg nagyon egyszerû elkészíteni, és gyorsan megvan.