Köménymagos csülök káposztaágyon

2018-01-18

sponsored links

c

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 hátsó sertéscsülök,  2-3 evõkanál olaj, 2-3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál õrölt köménymag;  
a pácléhez: 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 teáskanál köménymag, só, szemes bors, 2 babérlevél; 
a körethez: 1,2 kg vágott savanyú káposzta, 1 paprika,  1 vöröshagyma, 10 dkg császárszalonna,  bors.

Elkészítése: A pácléhez a csülök nagyságától függõen 2-3 l, sós vizet felforralunk a megtisztított és egészben hagyott hagymával, fokhagymával és a fûszerekkel, majd lehûtjük és egy éjszakára a csülköt pácolódni hagyjuk benne. Másnap a csülköt a páclében, lassú tûzõn, 1-1,5 óra alatt megfõzzük. Mikor a hús puha szûrõkanállal kiemeljük, kicsit hûlni hagyjuk, majd szeletekre vágjuk. A köménymagot összekeverjük az olajjal meg az áttört fokhagymával és a csülökszeleteket bekenjük vele. A körethez a császárszalonnát kis kockákra vágjuk és forró serpenyõben sülni tesszük. Pár perc után hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a paprikát(egy keveset félreteszünk a tálaláshoz), kissé átsütjük, majd rátesszük a  káposztát(ha túl savanyú, elõtte kimossuk), borssal fûszerezzük és összekavarjuk. Cserépedénybe tesszük, kevés vízet öntünk alája ráhelyezzük a csülökszeleteket, lefedjük és forró sütõben, 40-50 percig pároljuk. Az utolsó 15-20 percben  levesszük a fedõt és pirulni hagyjuk. Tálaláskor rászórjuk a félretett paprikát. Aki szereti tejföllel is fogyaszthatja. 



Folytats a blogon ... https://aledakonyhaja.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s