Köményes tallérok
sponsored links
Most döbbentem rá, hogy óriás léptekkel közeledik a húsvét. Amellett, hogy a család édesszájú, nagyon kedveli a sós finomságokat. Egyik nagy kedvenc a tallér, amit próbálok mindig más ízesítéssel készíteni. Sütöttem már Pizzavarázs és Paprikás változatot is. Ez most egy köményes finomság. Igaz, hogy az elkészítése kicsit idõigényes, de megéri, hisz finom, sokáig eláll és szépen becsomagolva még el is ajándékozható.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tasak sütõpor
- 2 tk só
- 0,5 ek õrölt köménymag
- 2 tojás
- 3 púpos ek tejföl
Minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan összedolgozzuk.
5 vagy 10 forintos méretû golyókat formázunk, attól függõen, hogy mekkora tallérokat szeretnénk sütni.
A tallérsütõt felforrósítjuk.
Gázon, mindkét oldalukat fél-fél perc alatt megsütjük.
5 vagy 10 forintos méretû golyókat formázunk, attól függõen, hogy mekkora tallérokat szeretnénk sütni.
A tallérsütõt felforrósítjuk.
Gázon, mindkét oldalukat fél-fél perc alatt megsütjük.
104 db tallér lett ebbõl az adagból.