Költözés és Mille Feuille
sponsored links
Már egy hónapja vártam izgatottan a július 1-i költözésünket egy szuper, világos, nagykonyhás, hatttalmas teraszos lakásba, amikor jött a költzés napja, a pakolás, cuccolás, és kezdõdött a felújítás, és most már több mint egy hete élvezhetném az új dolgaimat, de még mindig dobozokban a fél életem, és még mindig nem volt elég energiám, hogy belevessem magam a fõzésbe és visszataláljak a Bébicsirkéhez. Persze már harmadik nap fõztem egy indiait, és egy ribizlis túrójégkrémet is fagyasztottam, de internethiány és egy bedobozolt fényképezõgép mellett nehéz volt posztolni.
Még szerencse, hogy a költözés elõtt egy mille feuille recepttel köszöntem el a régi pecótól...nem volt könnyes a búcsú, de nincsenek rossz emlékeink (kivéve az utolsó héten azt a csövest, aki a lépcsõházban aludt...). Viszont Bébicsirke szempontból a változás nem is lehetne ennél pozitívabb: a konyha nagyobb és szupervilágos, sõt még ablaka is van, van spájz, rengeteg a pakolófelület, és szerencsére az elõzõ lakó kényelmesen magasra állította be a konyhapultot, szóval ideális hosszú hosszú konyhában töltött percekhez-órákhoz.
Na de mille feuille. Bevallom, Párizsban nem ettem, túlságosan elvoltam a macaronokkal és citromtortákkal. De azóta milliószor gondoltam rá, azért is, mert Dius barátném már február óta várja, hogy málnákkal kirakott mille feuille-t egyen nálam. Ennyire szerintem még senki sem várta a málnaszezont.
De meg kell mondjam, hogy ez egy hamis mille feuille, igazi levelestésztával soha nem fogok babrálni, a fõzött krém helyett pedig ebben a nyári melegben inkább felpattintottam egy mascarponét, és habszifonba öntöttem egy habtejszínt. Persze sütni azért kellett, de közben jó messzire mentem a sütõtõl.
Mille Feuille (hozzávalók- kb. 8-10 db-hoz):
1 csomag/270 élesztõs leveles tészta (Tante Fanny) + porcukor a szóráshoz ...