Kölespuding gyümölcsraguval
sponsored links
Nasi a gluténérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek és azoknak is, akik mindent ehetnek
A köles semleges ízét feldobja a kókusz és persze a hozzá tálalt gyümölcsszósz, gyümölcsragu is. Ha nincs kedved azzal szórakozni, tegyél rá pár kanál lekvárt.
Hozzávalók:
50 g köles
2 dl kókusztej
1+1 dl víz
5 dkg cukor (vagy egyéb édesítõ)
2 dkg kókuszreszelék
10 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott meggy)
1 tk keményítõ
Elkészítés:
A kölest 1 dl vízzel addig fõzzük, amíg magába nem szívja a vizet.
Hozzákeverünk 1 dl kókusztejet és a cukrot (édesítõt) és néhányszor megkeverve fedõ alatt takaréklángon fõzzünk, amíg ragacsos masszává nem válik.
Hozzáadjuk a kókusztej maradékát és a kókuszreszeléket, kevergetve tovább fõzzük, amíg rottyan egyet.
Tálkákba szedjük. Ha ki akarjuk borítani tálaláskor, akkor hideg vízzel öblítsük át a tálkákat, mielõtt beleöntjük a pudingot.
A gyümölcsöt feltesszük fõni 1 dl vízzel, ha már megpuhult, néhány kanál vízben elkevert keményítõt hozzákeverünk. A pudingra halmozzuk.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/kolespuding-erdei-gyumolccsel-ir-barat-glutenmentes-edesseg/