Kölesmajonézes-újhagymás burgonyasaláta
sponsored links
Hozzávalók:
1 bögre (2,5 dl) fõtt köles
1 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
2 tk. mustár
2-3 tk. gyümölcscukor
1/2 tk. himalaya só
0,5-1 dl víz
---
3 újhagyma
1/2 kg burgonya
Elkészítés:
1 bögre (2,5 dl) fõtt köles
1 dl olívaolaj
1/2 citrom leve
2 tk. mustár
2-3 tk. gyümölcscukor
1/2 tk. himalaya só
0,5-1 dl víz
---
3 újhagyma
1/2 kg burgonya
Elkészítés:
Turmixgépbe tesszük az olajat, mustárt, citromot, sót és a gyümölcscukrot, majd hozzáadjuk az elõzetesen háromszoros víz mennyiségben kifõtt kölest. Krémesre turmixoljuk, majd ha szükséges, még ízesítjük.
A burgonyát héjában megfõzzük, majd kihûlést követõen meghámozzuk. Felkarikázzuk, hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott újhagymát. Tálalás elõtt összekeverjük a kölesmajonézzel.
A burgonyát héjában megfõzzük, majd kihûlést követõen meghámozzuk. Felkarikázzuk, hozzáadjuk a megmosott, felkarikázott újhagymát. Tálalás elõtt összekeverjük a kölesmajonézzel.