Köles, zab és alma muffin
sponsored links
Ezek a csodás muffinok egy szentendrei piknikezésre készültek. Puhák, finomak, hamm bekaplak falatok. Életemben elõször használtam köleslisztet sütéshez. A köles finomra õrlésével készül, használhatjuk süteményekhez, fõzelékek sûrítéséhez vagy kenyér sütéséhez is (lisztérzékenyeknek kiváló). Nagyon jó a tapasztalatom, érdemes lesz több süteményben kipróbálni. Ti sütöttetek már kölesliszttel?
Fotó: Béatrice Peltre engedélyével
A recept Béatrice Peltre "La Tartine Gourmande - Recipes for an Inspired Life - c. könyvébõl származik. Béa blogjának jónéhány éve rajongója vagyok már. Amikor megtaláltam, rákattantam és végigmentem az összes bejegyzésén. Szerelem volt elsõ látásra. Példaképnek tekintem õt, akitõl nagyon sokat lehet tanulni. Aztán tavaly tavasszal, amikor megtudtam, hogy a londoni Food Blogger Connect konferencián workshop-ot fog tartani... nem volt visszaút. Befizettem a konferenciát, idõben lefoglaltam a repülõjegyet és irány London.
Az élmények, amelyek a konferencián értek, örökre megmaradnak. Életreszóló barátságok születtek, rengeteget tanultam és olyan mértékû inspirációt kaptam, amely azóta is tart. A workshop fantasztikus volt, abban a néhány órában szinte fel sem fogtam, hogy egy olyan ember mellett állok és tanulok tõle, aki nagy példaképem!
Az élmények, amelyek a konferencián értek, örökre megmaradnak. Életreszóló barátságok születtek, rengeteget tanultam és olyan mértékû inspirációt kaptam, amely azóta is tart. A workshop fantasztikus volt, abban a néhány órában szinte fel sem fogtam, hogy egy olyan ember mellett állok és tanulok tõle, aki nagy példaképem!
Béa könyve hivatalosan idén februárban jelent meg, de már tavaly októberben elõ lehetett rendelni. Nem volt kérdés, hogy ez lesz a szülinapi ajándékom. A könyvnek két nagy fejezete van. Az elsõben a konyháját, a kamráját ismerhetjük meg, az ...