Köles saláta
sponsored links
Igaz, hogy a címben megjelölt ételt én elõször a saláta kategóriában ettem, de simán be lehet illeszteni fõétkezésnek is, ha egy kicsit megturbózzuk..)
Most én is ezt tettem, így került még a saláta tetejére némi pirított tökmag is, így számomra teljes értékû második fogás volt. Még a vendégem is (aki egyáltalán nem szokott ilyesmiket enni) megdicsérte.
Hozzávalók: 1 csésze köles, 2 db kaliforniai paprika ( piros és sárga) 1 fej hagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, némi tökmag, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kölest olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk kb 20 perc alatt alacsony lángon készre fõzzük.
Egy másik serpenyõben olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a paprikákat, megszórjuk kakukkfûvel, picit sózzuk. Majd összekeverjük a kettõt, pirítunk a tetejére egy kevés tökmagot és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
A receptet Micheliszné Teritõl kaptam a Mézesünnepen, Himesházán.
Most én is ezt tettem, így került még a saláta tetejére némi pirított tökmag is, így számomra teljes értékû második fogás volt. Még a vendégem is (aki egyáltalán nem szokott ilyesmiket enni) megdicsérte.
Hozzávalók: 1 csésze köles, 2 db kaliforniai paprika ( piros és sárga) 1 fej hagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfû, némi tökmag, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kölest olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk kb 20 perc alatt alacsony lángon készre fõzzük.
Egy másik serpenyõben olajon megfonnyasztjuk a hagymát és a paprikákat, megszórjuk kakukkfûvel, picit sózzuk. Majd összekeverjük a kettõt, pirítunk a tetejére egy kevés tökmagot és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
A receptet Micheliszné Teritõl kaptam a Mézesünnepen, Himesházán.