Köles ? kuszkusz saláta padlizsán girosszal

2014-03-13

sponsored links

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, ez nagyon finom lett!

Ma kezdem a Vegán kihívást. Szerencsére pont megjött a heti étrend is – kösz Judit – úgyhogy az “alapebédet” figyelembe véve csináltam ezt a salátát. Szenzációsan finom lett!

Az alapötletet Gréta “Egzotikus magvas kuszkusz” salátája adta, és azt, hogy a padlizsánt így is lehet sütni Steiner Kristóf blogjában olvastam. És azt, hogy ez a kettõ mennyire jó együtt, teljesen egyedül találtam ki. :D

Tuti ezt a salit viszem legközelebb, ha suliba megyek, csak azt kell még kipróbálnom, hogy másnap-harmadnap milyen.

P1110153

Hozzávalók: 2 adag ( mondjuk ebéd és uzsonna egy személynek….. :) )

a padlizsánhoz:

1 padlizsán

1 kk.-tk girosz fûszerkeverék

1-2 ek olívaolaj

a salátához:

1/4 – 1/4 csésze kuszkusz és köles

fél avokádó ( mehetne 1 egész is )

2 paradicsom

3 szál újhagyma ( ha nem ebéd, hanem vacsi mehet a duplája is :) )

1 marék mandula

1 marék petrezselyem és menta vegyesen

1 marék aszalt gyümölcs, most aszalt meggy ( bármi jó, csak NE CUKROZOTT legyen )

fél üveg bio csicseriborsó konzerv ( DM-s)

az öntethez:

2 ek olívaolaj

fél citrom leve

2 ek balzsamecet

3 ek juharszirup/méz/agave szirup

fahéj és õrölt római kömény ízlés szerint

- a padlizsánt megmossuk és megszurkálva 250 C-ra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha kihûlt meghámozzuk, felkockázzuk és befûszerezve félrerakjuk pácolódni.  Evés elõtt felforrósítjuk az olajat egy serpenyõben és megpirítjuk a padlizsáncafatokat. ( Nagyon forró legyen az olaj! )

- a kölest és a kuszkuszt megfõzzük. ( Én úgy szoktam, hogy a kölest 2szeres mennyiségû vízben pici olajjal, sóval 20-25 perc alatt megfõzöm, hozzáadom a kuszkuszt és 2szeres mennyiségû vizet, felforralom és lezárom – 10 perc múlva kész )

- az öntet hozzávalóit összekeverjük

- a mandulát serpenyõben kicsit megpirítjuk ( célszerû a padlisütés elõtt ) – majd durvára, a zöldfûszereket pedig finomra vágjuk

- összerakjuk a salátát: felkockázzuk a zöldségeket, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd alaposan összeforgatjuk az öntettel és a fûszerekkel.

Legközelebb cayenne bors és uborka mindenképpen kerül bele!! :)



Folytats a blogon ... veganya.wordpress.com/2014/03/13/kole...

sponsored links

Keres?s