Köles-krumpli tócsni
sponsored links
Nagyon finom feltét, egy újságban olvasta édesanyám az eredeti receptet, kifénymásolta, és én pedig kisebb variálást követõen készítettem el.
Hozzávalók:
2 nagyobb burgonya
15 dkg köles
kb. 6 dl víz
2 ek. lenmagpehely
1 közepes vöröshagyma
himalaya só - ízlés szerint
bio levespor és ételízesítõ - ízlés szerint
4-5 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
A köleshez felforraljuk a vizet, majd forrás közben beleöntjük a kölest és fedõ alatt, néha megkeverve kb. 20-30 perc alatt puhára fõzzük. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. A burgonyát héjában megfõzzük, kihûtjük majd egy tálban összetörtjük. A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, és 2 ek. kókuszzsír és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. A legvégén hozzáadjuk az ételízesítõt. Ezt és a fõtt kölest, ill. a lenmagpelyhet is hozzáadjuk a krumplihoz. Egy tepsit kikenünk a kókuszzsírral, és a vizes kézzel megformázott tócsnikat beletéve 30 perc kb. 18 fokon alatt kisütjük, félidõben forgatjuk.
Én a második adagba lenmagpelyhet sem tettem (ezt fotóztuk le) és így is összeállt.