Kökénylikõr és kökénymártás

2012-01-06

sponsored links

Magdi kolléganõm receptjei:
Saját kökénylikõr-recept: A hamvas kék kökényt úgy érleltem feketére, hogy
lefagyasztottam a mélyhûtõben, ettõl puha lett, és enyhült a fanyarsága. 
Egy 3 literes uborkásüveg aljára tettem fél kilónyi bogyót, s bár az eredeti
recept ennyi terméshez fél kiló cukrot írt, én csak 30 dekát szórtam rá.
Felöntöttem a páromtól kunyerált, 2 deci vízzel hígított, 8 deci
szilvapálinkával, és következett a türelmetlen várakozás idõszaka. A lé
elõbb zavaros lett, fakó lila, majd kissé trutyis hatású bordós valami. Hat
hét alatt azonban gyönyörûre tisztult. Leszûrtem, a bogyókat eltettem
(szemezgetni), a likõr pedig gyors párolgásnak indult.
Kökénymártás/kökénykeszõ: Állítólag át lehet szitán törni a jól ...

Folytats a blogon ... vajdasaginoiezmegaz.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s