Kökényes gumitorta
sponsored links
Kökényes gumitorta
Az jár a fejemben, hogy milyen jó hasznosítását találhatom a kökénylekvárnak. A lekvárról már tavaly november végén írtam, az idén annyi különbséggel fõztük, hogy a nyers kökény mennyiségének fele mennyiségû cukrot tettünk bele. Tehát 1 kg nyers kökényhez fél kg cukrot.
A gumitorta létezõ fogalom. Vannak különféle változatai. Általában csíkosra csinálják, de ahhoz nekem nincs türelmem. És egyébként is csak két színt-ízt terveztem bele. A fehéret - tejfölbõl és a majdnem feketét a kökénylekvárból.
Hozzávalók: 1 csomag (Horváth Rozi zselatin - azért írom ide a márkáját, mert elfelejtettem megnézni, hogy hány gramm, de majd kijavítom.) 2 dl víz, 20 dkg tejföl, 10 dkg cukor, 1 evõkanál vaníliaaroma (persze rendes vanília jobb lenne), 25 dkg ...