Kõttes palacsinta
sponsored links
Már nagyon sokféle palacsintát kipróbáltam, sokfélét sütöttem, de a legnagyobb kedvencem az Anyukámtól tanult hagyományos édes. Ez azért nem gátol meg abban, hogy újdonságokat is készítsek. Ez most egy olyan változat, amibe élesztõ került.
Mitõl más, mint a hagyományos? Azt hiszem egy egész picit vastagabb a tésztája, de ugyanolyan puha, szellõs. Érdemes a serpenyõt minden egyes palacsinta elõtt kikenni olajjal, de nem azért, mert leragad, hanem hogy ne száradjon ki sütés közben a palacsinta.
Ebbõl az adagból nekem 13 db nagyobb méretû édesség lett.
Hozzávalók 4 fõre:
*3 nagyobb tojás
*3 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*1 dkg friss élesztõ
*5 dl tej
*5 dl tej
*25 dkg liszt
*2 ek olaj
A tojásokat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, olajjal habosra keverjük, majd beleszórjuk az átszitált lisztet. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztõt (nem szükséges futtatni), majd folyamatos kevergetés mellett a lisztes tojáshoz öntjük, és csomómentesre keverjük.
A sûrû tésztát letakarva egy órát kelesztjük.
Felforrósított, olajjal kikent serpenyõbe merünk egy merõkanálnyit, majd közepes lángon megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.