Kókusztorta
sponsored links
Ezzel a kókusztortával kívánok minden kedves olvasómnak
Áldott, békés, szeretetteljes húsvéti ünnepeket!
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
6 tojás
24 dkg cukor
48 ml olaj
20 dkg liszt
4 dkg kakaópor
6 g sütõpor
A krémhez
5 dl tej
9 dkg liszt
4 dl tejszín
20 dkg cukor
1 evõkanál kókuszaroma
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg mascarpone
A díszítéshez
kókuszreszelék
zöld élelmiszerfesték
tojáscukor
csokoládé nyúl
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemû nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport és a kakaót, majd a masszát a formába simítjuk és betoljuk a sütõbe.
20-25 perc alatt megsütjük (tûpróba!)
Langyosra hûtjük a tortalapot, majd lapjában három egyenlõ részre vágjuk. (A hozzávalók három, egyenlõ részre osztásával három lapot is süthetünk.)
A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd folyamatosan kevergetve sûrûre felfõzzük. Teljesen kihûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a fõzött krémet, az aromát, a kókuszreszeléket, a mascarpone-t és az egészet habverõvel összedolgozzuk.
A krémmel megtöltjük a piskótalapokat, majd a torta oldalát és tetejét is bevonjuk vele.
A torta tetejét meghintjük kókuszreszelékkel. A nyuszit a torta közepébe ültetjük és körberakjuk tojáscukrokkal. Egy kávéskanál kókuszreszeléket kevés ételfestékkel zöldre színezünk és meghintjük vele a torta közepét.