Kókusztekercstorta

2017-12-10

sponsored links

 A kókusztekercset nagyon sokan szeretjük,de próbáltátok már ünnepi tortává átalakítani?
Ha még nem akkor itt az ideje. Próbáljátok ki!





Hozzávalók a tésztához:
90 dkg darát háztartási keksz
15 dkg porcukor
7,5 dkg kakaópor
30 dkg puha margarin
15 dkg olvasztott tejcsokoládé
3 evõkanál rum

Hozzávalók a krémhez:
5 dl. tej
1 csomag kókusz ízû fõzõs pudingpor
10 dkg cukor
25 dkg ráma

Továbbá : kb 3 dkg kókuszreszelék,  6 db szilikonos sütõpapír

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a tej kivételével jól összedolgozzuk,majd a kis adagokban hozzá gyúrjuk a tejet.
Jól formázható, nyújtható tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztát hat egyenlõ részre osztjuk .
Öt darab szilikonos sütõpapírra egyenként egy egy 24 cm-es kört rajzolunk.
Az öt darab tésztát egyenként a sütõpapíron kinyújtjuk a kör méretének megfelelõen.
Szúrjuk ki egy 24 cm-es kerek tortaformával is,hogy egyenlõ köröket kapjunk.
Mindegyik kinyújtott tésztát rajta hagyjuk a sütõpapíron ,majd egymásra rakjuk õket és a hûtõbe tesszük addig amíg a krémet elkészítjük.

A hatodik tésztát szintén egy szilikonos sütõpapíron 15 x 20 cm -es téglalappá nyújtjuk ki.

Készítjük el a krémet.

A tejet ,a cukrot és a pudingport csomó mentesre keverjük és sûrû krémmé fõzzük.
Langyosra hûtjük, majd hozzákeverjük a puha margarint és fel habosítjuk.
A téglalapra kinyújtott tészta felületét vékonyan bekenjük egy kevés krémmel és a sütõpapír segítségével feltekerjük.
Kókuszreszelékbe forgatjuk a teljes felületét.
Belecsomagoljuk a sütõpapírba és a hûtõbe tesszük.

Elõhozzuk a lapokat és betöltjük a tortát.

A krémbõl kb 3 evõkanálnyit vegyünk ki a díszítéshez.
A többit osszuk el négy felé.
Az elsõ lapot egy kókuszreszelékkel megszórt torta tányérra tesszük,lehúzzuk róla a sütõpapírt és egyenletesen megkenjük a krémmel. Erre ráfordítjuk a sütõpapír segítségével a következõ lapot és így folytatjuk mind addig amíg el nem fogynak a lapok.
Az utolsó lap tetején egy késsel bejelöljük a 18 szeletet helyét,de nem vágjuk meg!

A maradék krémet betöltjük egy csillagcsöves habzsákba és 18 habrózsát nyomunk a szeletek végére.
A kókusztekercset is kicsomagoljuk, és egy pár szeletet vágunk belõle,amivel tovább díszítjük a tortánkat.
A maradék tekercset helyezzük egy tálcára és habrózsákkal díszítsük a tetejét.










Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2017/12/kokuszt...

sponsored links

Keres?s