Kókusztekercs gyorsan és egyszerûen

2017-04-12

sponsored links

A férjem nagyon szereti a kókusztekercset, valahogy azonban mégis ritkán készül nálunk. De most igazi Kánaán volt számára, mert ebbõl a mennyiségbõl két hatalmas kókuszrúd jött ki, amibõl az egyiket szinte azonnal meg is ette. Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerû, kevés alapanyag kell hozzá, mégis mutatós, ízletes. Ami azonban nekem szükséges volt az elkészítéséhez, az a Klarstein gépem.



Mióta sütök, legtöbbször kézzel gyúrok, de azt vettem észre, hogy én sem leszek már fiatalabb... érzem a kezeimen, hogy fájnak, már nincs akkora energiám, és erõm, hogy sokáig, és nagy mennyiségû tésztát gyúrjak. Ehhez itt hozzá sem kezdtem a konyhagép nélkül. Szerencsére pont belefért az összes hozzávaló a táljába, és (nem viccelek) egy perc alatt összegyúrta! Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nem csak idõt, de energiát is megtakaríthat vele! De jöjjön a recept!

Hozzávalók a kakaós masszához:
- 1 kg darált háztartási keksz
- 40 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg (házi) sárgabaracklekvár
- 2,5 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék

Hozzávaló a hempergetéshez:
- kb: 10-15 dkg kókuszreszelék

A kakaós massza hozzávalóit összegyúrjuk (ha kell, még egy kevés tejjel lazíthatjuk az állagát), majd két részre osztjuk, és kinyújtjuk õket. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, és azt is két részre osztjuk. Megkenjük a lapokat, majd szorosan feltekerjük, végül meghempergetjük õket a kókuszreszelékben, s hûtõbe tesszük 1-2 órára.

Folytats a blogon ... www.eztfaldfel.hu/2017/04/kokuszteker...

sponsored links

Keres?s