Kókusztekercs
sponsored links
A kókuszt sosem szerettem különösebben, de a kókusztekercset és a kókuszgolyót mégis mindig megettem (és persze szeretem is).
Most egy kókusztekercs receptet hoztam. Az a jó amúgy a tekercsben, hogy nem muszáj háztartási kekszbõl készíteni, ha valahonnan marad sütimorzsa, száraz süti, azt is újra fel lehet benne használni.
A fehér töltelékhez:
Most egy kókusztekercs receptet hoztam. Az a jó amúgy a tekercsben, hogy nem muszáj háztartási kekszbõl készíteni, ha valahonnan marad sütimorzsa, száraz süti, azt is újra fel lehet benne használni.
Hozzávalók
A barna tésztához:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- kb. 1,5 dl tej
- 1 ek lekvár
- 2 ek kakaó
- 1 ek rum
- 10 dkg puha vaj
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- A barna tészta alapanyagait összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk.
- A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
- Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és 1-2 órára hûtõbe tesszük.