Kókusztekercs
sponsored links
Hozzávalók 2 rúdhoz:
2 dl tej
4 evõkanál (holland) kakaópor
15 dkg porcukor
50 dkg (háztartási) darált keksz
1 teáskanál (vagy 5 csepp Dr. Oetker rumaroma) rum
Krém :
20 dkg vaj
15 dkg + 5-8 dkg a nyújtáshoz kókuszreszelék
15 dkg porcukor
Elkészítés
A darált kekszet a kakaóporral, a porcukorral és a tejjel összedolgozzuk, majd a rummal vagy a rumaromával ízesítjük, összekeverjük. Fóliába csomagoljuk, és a hûtõben fél órát pihentetjük. Közben a krémhez a porcukrot a vajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket. Kicsomagoljuk a keksztésztát, a deszkára 5-8 dkg kókuszreszeléket szórunk, és fél cm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, majd szorosan feltekerjük. Fóliába csomagoljuk, hûtõbe tesszük, kb. 2 óra múlva szeletelhetõ.
Forrás: Kadi Fatiha Torta Designer