Kókusztejszínes-ananászos sült karaj csíkok spagettivel
sponsored links
Régóta rajongója vagyok a keleti ízeknek, azonban már elég régen készült ilyen jellegû étel.
Aztán rájöttem, hogy van egy cukormentes ananászkonzervem, így épp itt lenne az ideje egy jó kis kókuszos-ananászos étel elkészítésének.
Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli sertéskaraj,
1 doboz (450 gr-os) ananászkonzerv,
100 ml cocomas,
1 tk. kurkuma,
1 késhegynyi cayenne bors,
1 mk. curry,
1 mk. himalája só,
1 tk. kókuszzsír,
(opció: 1 mk. tápióka keményítõ)
200 gr spagetti (nálam lenes, lehet hagyományos is)
Elkészítés:
A karajt vékonyra csíkozzuk, majd egy tk. kókuszzsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az ananászkonzervet - amelyet elõtte felkockázunk - a levével együtt, és a sûrû kókusztejszínt is. Sózzuk, borsozzuk, az összes fûszert hozzáadjuk, majd hogy ha nem elég sûrû esetleg rakhatunk bele 1 mk. tápióka keményítõt.
A spagettit utasítás szerint kifõzzük, majd tálalás elõtt összeforgatjuk.