Kókusztejes-édeskrumplis csirke curry

2012-01-20

sponsored links


Elõre szólok, hogy ez a recept fûszeres, jó fûszeres, és semmiképp sem ajánlom, hogy hozzám hasonlóan az ünnepek után készítsétek, amikor egyébként is alapos megpróbáltatásnak tesszük ki a gyomrunkat. Persze így jóval az ünnepek után, amikor már-már az is elõfordul, hogy a rég látott emberek végre nem BUÉK-eznek, remek korai vacsora. Mi nem igazán ismerjük a korai vacsora fogalmát, úgy, ahogy a korai reggeliét, vagy korai ebédét sem, de ennél a kajánál tényleg fontos, hogy ne 10-kor kerüljön a bendõbe, már ha aludni is akarunk aznap éjjel. ;)
Szerintem a curry akkor jó, ha sûrû és szaftos, és jól lehet bele naan kenyeret mártogatni, vagy ragacsos jázmin rizzsel felitatni. Ezúttal naan kenyeret készítettünk - leginkább Geri az utasításaim alapján - de mivel türelmetlenül éhesek voltunk, eléggé lecsaltuk a pihentetési idõket (ami több, mint 2 óra lett volna összeadva), és nem is lett annyira naan kenyeres úgyhogy a receptjét inkább akkor írom majd meg nektek, ha kikísérletezek egy rövidebb pihentetés igénylõ változatot és teljes sikerrõl számolhatok be, addig is megteszi a bolti verzió, vagy a jázmin rizs!
Az édeskrumplit minden formában imádom, az árát nem annyira, de szerencsére általában elég belõle 1-2 db, amit ki lehet bírni. A narancssárga és a fehér édeskrumpli nem sokban különbözik külsõleg, így fel sem tûnt, hogy fehéret vettem, ez kicsit talán gyökeresebb, fehérrépásabb állagú, de ugyanolyan finom édes, és nagyon jól ment a fûszerekhez és a csirkéhez.

Kókusztejes-édeskrumplis csirke curry (hozzávalók - 2-4 fõre):
0,5 kg csirkemell filé
só, bors, olívaolaj ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2012/01/kokusztejes...

sponsored links

Keres?s