Kókusztejes édesburgonya-krémleves
sponsored links
A téli leveseink egyik nagy kedvence, persze állandó változtatás alatt áll. Lencsével párosítva sem megvetendõ, de ez a mostani variáció szerintem a legsikeresebb. Igazi téli leves a zimankós, hideg napokra.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db közepes nagyságú édesburgonya
2 ek napraforgóolaj
1/2 tk õrölt koriander
1/2 tk õrölt fahéj
1 ek sûrített paradicsom
3/4 l zöldség alaplé
1/4 l kókusztej
1 piros chili
1/2 citrom
friss koriander
szezámmag
só
bors
Az édesburgonyát meghámozzuk és kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A chilit félbevágjuk, a magházat és az ereket kivágjuk, húsát felaprítjuk. A fél citromnak lereszeljük a héját, levét kinyomjuk.
Egy fazékban az olajat felforrósítjuk és a burgonyát 4-5 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a fahéjjal, õrölt korianderrel, chilivel, hozzákeverjük a sürített paradicsomot és rövid ideig (fél perc) együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével és 2 dl kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk és 1/4 órán át félig lefedve , puhára fõzzük.
Kézi mixelõvel pürésítjük, belekeverjük a citromhéjat, - levet. Tálaláskor megöntözzük a maradék kókusztejjel, megszórjuk a lecsipkedett korianderlevelekkel és szezámmaggal.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db közepes nagyságú édesburgonya
2 ek napraforgóolaj
1/2 tk õrölt koriander
1/2 tk õrölt fahéj
1 ek sûrített paradicsom
3/4 l zöldség alaplé
1/4 l kókusztej
1 piros chili
1/2 citrom
friss koriander
szezámmag
só
bors
Az édesburgonyát meghámozzuk és kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A chilit félbevágjuk, a magházat és az ereket kivágjuk, húsát felaprítjuk. A fél citromnak lereszeljük a héját, levét kinyomjuk.
Egy fazékban az olajat felforrósítjuk és a burgonyát 4-5 percig pirítjuk benne. Megszórjuk a fahéjjal, õrölt korianderrel, chilivel, hozzákeverjük a sürített paradicsomot és rövid ideig (fél perc) együtt pirítjuk. Felöntjük az alaplével és 2 dl kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk és 1/4 órán át félig lefedve , puhára fõzzük.
Kézi mixelõvel pürésítjük, belekeverjük a citromhéjat, - levet. Tálaláskor megöntözzük a maradék kókusztejjel, megszórjuk a lecsipkedett korianderlevelekkel és szezámmaggal.