Kókusztejes zöldségleves rizstésztával
sponsored links
Mostanában egyre több Ázsiai ételt készítek itthon.
Ma az egyik kedvenc levesem receptjét osztom meg veletek.
Legyetek bátrak és próbáljátok ki!
Nagyon finom és nem utolsó sorban egészséges.
Hozzávalók:
4 evõkanál olaj
1 csokor újhagyma,vékony karikákra vágva
1 db halványító zeller, vékony szeletekre vágva
3 cm gyömbér, finomra lereszelve
2 gerezd fokhagyma, finomra lereszelve
1 evõkanál csípõs paprikakrém
1 teáskanál kurkuma
2 db sárgarépa gyufaszál vékonyra felszeletelve
6 db kelkáposzta levél ,gyufaszál vékonyra felszeletelve
1,8 liter leszûrt zöldségleves vagy 1,8 liter víz + 1 evõkanál ételízesítõ
4 dl. kókusztej
Ízlés szerint só,bors
12 dkg rizsmetélt
10 dkg spenót
1 csokor piros retek, cikkekre vágva
1 db zöld citrom leve
Elkészítése:
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát ,zellert, gyömbért és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a csípõs paprikakrémet és néhány másodpercig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát,a kelkáposztát,majd felöntjük az ételízesítõs vízzel vagy a levessel.
Sózzuk ,borsozzuk kb. 15 percig fõzzük,amíg a zöldségek megpuhulnak,de még kicsit ropogósak.
Hozzáadjuk a kókusztejet,ezzel már nem forraljuk. Közben egy külön edényben forralunk vizet és megfõzzük a rizstésztát. Fõzési ideje 3 perc,majd leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A forró levesbe dobjuk a megmosott spenótot és a retket,ezzel már csak egy percig fõzzük.
Zöld citrommal ízesítjük és beletesszük a készre fõzött tésztát. Forrón tálaljuk.
Leves készítése videó képekben:
Ma az egyik kedvenc levesem receptjét osztom meg veletek.
Legyetek bátrak és próbáljátok ki!
Nagyon finom és nem utolsó sorban egészséges.
Hozzávalók:
4 evõkanál olaj
1 csokor újhagyma,vékony karikákra vágva
1 db halványító zeller, vékony szeletekre vágva
3 cm gyömbér, finomra lereszelve
2 gerezd fokhagyma, finomra lereszelve
1 evõkanál csípõs paprikakrém
1 teáskanál kurkuma
2 db sárgarépa gyufaszál vékonyra felszeletelve
6 db kelkáposzta levél ,gyufaszál vékonyra felszeletelve
1,8 liter leszûrt zöldségleves vagy 1,8 liter víz + 1 evõkanál ételízesítõ
4 dl. kókusztej
Ízlés szerint só,bors
12 dkg rizsmetélt
10 dkg spenót
1 csokor piros retek, cikkekre vágva
1 db zöld citrom leve
Elkészítése:
Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát ,zellert, gyömbért és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a csípõs paprikakrémet és néhány másodpercig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát,a kelkáposztát,majd felöntjük az ételízesítõs vízzel vagy a levessel.
Sózzuk ,borsozzuk kb. 15 percig fõzzük,amíg a zöldségek megpuhulnak,de még kicsit ropogósak.
Hozzáadjuk a kókusztejet,ezzel már nem forraljuk. Közben egy külön edényben forralunk vizet és megfõzzük a rizstésztát. Fõzési ideje 3 perc,majd leszûrjük és hideg vízzel leöblítjük.
A forró levesbe dobjuk a megmosott spenótot és a retket,ezzel már csak egy percig fõzzük.
Zöld citrommal ízesítjük és beletesszük a készre fõzött tésztát. Forrón tálaljuk.
Leves készítése videó képekben: