Kókusztejes zöldséges csirkeragu
sponsored links
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkemell filé
- 30 dkg sárgarépa
- 20 dkg brokkoli
- 1 vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 4 dl kókusztej (a sûrû változat az elõnyõsebb ebben az esetben)
- 1 evõkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
- 1-2 evõkanál citromlé (ízlés szerint)
- 1 teáskanál currypor
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, és karikára vágott sárgarépát, a curryport, kissé lepirítjuk kavargatva, majd felöntjük 3 dl vízzel. Fedõ alatt addig pároljuk, amíg a veíz elfõ.
- Ekkor hozzáadja a vékony csíkokra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús a levét elfõtte, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, felöntjük kókusztejjel, és 3 percig fõzzük.
- Végül sóval, borssal, és citomlével ízesítjük.
Tipp: Párolt rizzsel, bulgurral, kölessel, vagy valamilyen tészatfélével fogyaszthatjuk.