Kókusztejes zöldborsókrémleves/Erbsencremesuppe mit Kokosmilch
sponsored links
Rezept unten auch auf Deutsch
... és megint egy leves, mégpedig Húsvét hétfõjén a mesésre sikerült ossobuco alla milanese elõtt tálaltam. Pár nappal elõtte csodáltam meg Ildikó blogján a kész leves fotóját és a recept annyira egyszerûnek és finomnak tûnt, hogy nem volt kétséges, ez az, amit keresek. Telitalálat volt. Kisebb átalakítással ugyan, de nagy vonalakban mégis az eredeti receptet fõztem.
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
1/2 kg zöldborsó, fagyasztott vagy friss
darabka friss reszelt gyömbér
4 dl kókusztej
só, 1 kockacukor
mogyoróolaj
pirított mogyoró (durvára vágva)
A megtisztított és apróra vágott hagymát a felforrósított kókuszzsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a zöldborsót és beledobom a kockacukrot. (Nagymamám szerint, ez segít abban, hogy a borsó szép zöld színe megmaradjon. Nem tudom, hogy valóban így van-e, mindenesetre én a zöldborsót mindig így fõzöm. Kicsit édesít rajta, ezt szeretjük...)
Rászórom a gyömbért, sózom és felöntöm 1 l vízzel. Puhára fõzöm (kb 10-15 perc). Hozzáöntöm a kókusztejet, párat még rottyantok rajta és kissé hûlni hagyom. Botmixerrel pürésítem.
Tálaláskor megszórom a mogyoróval és mogyoróolajjal ízesítem. Nagyon finom!
Zutaten für 4 Personen:
80 g Kokosfett
1 Zwiebel
500 g Erbsen (tiefgekühlt oder frisch)
ein kleines Stück frisch geriebener Ingwer
4 dl Kokosmilch
Salz
1 Würfelzucker
Haselnussöl
grob geriebene Hasenüsse
Zwiebel im zerlassenen Kokosfett bei mittlerer Hitze glasig braten. Erbsen und Zucker zufügen. 1 Liter Wasser und ein kleines Stück geriebenen Ingwer unterheben, würzen, und 10-15 Minuten leise kochen lassen, bis die Erbsen weich sind. Die Kokosmilch zugeben und die Suppe fein pürieren. Suppe mit Haselnussöl beträufeln und Haselnüsse als Einlage hineingeben.
... és megint egy leves, mégpedig Húsvét hétfõjén a mesésre sikerült ossobuco alla milanese elõtt tálaltam. Pár nappal elõtte csodáltam meg Ildikó blogján a kész leves fotóját és a recept annyira egyszerûnek és finomnak tûnt, hogy nem volt kétséges, ez az, amit keresek. Telitalálat volt. Kisebb átalakítással ugyan, de nagy vonalakban mégis az eredeti receptet fõztem.
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
1/2 kg zöldborsó, fagyasztott vagy friss
darabka friss reszelt gyömbér
4 dl kókusztej
só, 1 kockacukor
mogyoróolaj
pirított mogyoró (durvára vágva)
A megtisztított és apróra vágott hagymát a felforrósított kókuszzsíron üvegesre pirítom. Hozzáadom a zöldborsót és beledobom a kockacukrot. (Nagymamám szerint, ez segít abban, hogy a borsó szép zöld színe megmaradjon. Nem tudom, hogy valóban így van-e, mindenesetre én a zöldborsót mindig így fõzöm. Kicsit édesít rajta, ezt szeretjük...)
Rászórom a gyömbért, sózom és felöntöm 1 l vízzel. Puhára fõzöm (kb 10-15 perc). Hozzáöntöm a kókusztejet, párat még rottyantok rajta és kissé hûlni hagyom. Botmixerrel pürésítem.
Tálaláskor megszórom a mogyoróval és mogyoróolajjal ízesítem. Nagyon finom!
***
Die Kombination von Erbsen mit Kokos ist einfach unschlagbar. Eine blitzschnelle Suppe, die mit Haselnuss richtig gästefein wird. Zutaten für 4 Personen:
80 g Kokosfett
1 Zwiebel
500 g Erbsen (tiefgekühlt oder frisch)
ein kleines Stück frisch geriebener Ingwer
4 dl Kokosmilch
Salz
1 Würfelzucker
Haselnussöl
grob geriebene Hasenüsse
Zwiebel im zerlassenen Kokosfett bei mittlerer Hitze glasig braten. Erbsen und Zucker zufügen. 1 Liter Wasser und ein kleines Stück geriebenen Ingwer unterheben, würzen, und 10-15 Minuten leise kochen lassen, bis die Erbsen weich sind. Die Kokosmilch zugeben und die Suppe fein pürieren. Suppe mit Haselnussöl beträufeln und Haselnüsse als Einlage hineingeben.