Kókusztejes vöröslencse sült császárszalonnával

2017-03-06

sponsored links


4 adagnyi:

  • 50 dkg vöröslencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl kókusztej
  • 3 dl alaplé
  • 1 evõkanál egész római kömény
  • 1 teáskanál garam masala
  • 1/2 teáskanál cayenne bors
  • 2-3 teáskanál só
  • olívaolaj
  • 10 dkg szeletelt császárszalonna

1. A vöröshagymát felkockáztam, a fokhagymát vékonyan felkarikáztam, a vöröslencsét pedig hideg vízzel átöblítettem. Olívaolajat melegítettem, beleszórtam a római köményt, majd addig pirítottam, amíg meg nem éreztem az illatát, illetve kissé pattogni nem kezdett (1-2 perc). Ekkor kicsire tekertem a lángot, beletettem a vöröshagymát és a fokhagymát, és néhány percig együtt pároltam õket.

2. Hozzáadtam a vöröslencsét a hagymás keverékhez, sóztam, fûszereztem garam masalával és cayenne borssal, majd felöntöttem a kókusztejjel és az alaplé felével. Nagyjából 15 percig fõztem, közben pedig néhányszor megkevertem, és ha épp nagyon sûrûnek éreztem, akkor öntöttem még hozzá az alaplébõl. Nagyjából fõzelék állagot próbáltam elérni a végére.

3. A császárszalonnából nagyobb darabokat vágtam, majd közepes lángon egy kevés olívaolajon pirosra sütöttem mindkét oldalukat.

Folytats a blogon ... sertesparade.blogspot.com/2017/03/kok...

sponsored links

Keres?s