Kókusztejes vöröslencse sült császárszalonnával
sponsored links
4 adagnyi:
- 50 dkg vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl kókusztej
- 3 dl alaplé
- 1 evõkanál egész római kömény
- 1 teáskanál garam masala
- 1/2 teáskanál cayenne bors
- 2-3 teáskanál só
- olívaolaj
- 10 dkg szeletelt császárszalonna
1. A vöröshagymát felkockáztam, a fokhagymát vékonyan felkarikáztam, a vöröslencsét pedig hideg vízzel átöblítettem. Olívaolajat melegítettem, beleszórtam a római köményt, majd addig pirítottam, amíg meg nem éreztem az illatát, illetve kissé pattogni nem kezdett (1-2 perc). Ekkor kicsire tekertem a lángot, beletettem a vöröshagymát és a fokhagymát, és néhány percig együtt pároltam õket.
2. Hozzáadtam a vöröslencsét a hagymás keverékhez, sóztam, fûszereztem garam masalával és cayenne borssal, majd felöntöttem a kókusztejjel és az alaplé felével. Nagyjából 15 percig fõztem, közben pedig néhányszor megkevertem, és ha épp nagyon sûrûnek éreztem, akkor öntöttem még hozzá az alaplébõl. Nagyjából fõzelék állagot próbáltam elérni a végére.
3. A császárszalonnából nagyobb darabokat vágtam, majd közepes lángon egy kevés olívaolajon pirosra sütöttem mindkét oldalukat.