Kókusztejes tápiókapuding menta-lime-eper hármassal
sponsored links
Végre az én konyhámban is megszületett a tökéletes tápiókapuding. Két próbálkozás után tökéletesítettem. Számomra elsõ alkalommal csalódás volt, mert imádom a tejberizst és valamiért biztos voltam benne, hogy hasonló ízvilágra számíthatok. Hát, nem:) Ez egy habkönnyû, semlegesebb ízû ezerféleképpen variálható desszert. De mi is ez a tápióka? A manióka gyökérbõl nyert keményítõ. Az ázsiai konyha egyik kiemelendõ alapanyaga, fõként desszertekbe varázsolják. Rendkívül magas a keményítõ tartalma a tápiókalisztnek, így kiváló sûrítõanyag, jól használható pudingokhoz (ahogy én is tettem), levesekhez, mártásokhoz. Nagyon fontos tulajonsága még, hog gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Én eddig két típussal találkoztam az apró gyöngyökkel és a nagyobb szemûvel. A kicsi gyorsabban puhul, tehát ajánlatosabb ezt használni gyors desszertek készítésekor. Mellesleg játékomban most meg is lehet kaparintani, ezeket a gyönyörû gyöngyöket:)
Hozzávalók 4 személyre:
150 g tápiókagyöngy (aprószemû)
5 dl kókusztej
2 ek saját készítésû vaníliás nyírfacukor (vagy 1 zacskó bolti)
3 ek kókuszreszelék
200 g friss eper (vagy mélyhûtött, sajnos nekem csak az volt most) ...