Kókusztejes tápiókapuding menta-lime-eper hármassal

2012-04-03

sponsored links


Végre az én konyhámban is megszületett a tökéletes tápiókapuding. Két próbálkozás után tökéletesítettem. Számomra elsõ alkalommal csalódás volt, mert imádom a tejberizst és valamiért biztos voltam benne, hogy hasonló ízvilágra számíthatok. Hát, nem:) Ez egy habkönnyû, semlegesebb ízû ezerféleképpen variálható desszert. De mi is ez a tápióka? A manióka gyökérbõl nyert keményítõ.  Az ázsiai konyha egyik kiemelendõ alapanyaga, fõként desszertekbe varázsolják. Rendkívül magas a keményítõ tartalma a tápiókalisztnek, így kiváló sûrítõanyag, jól használható pudingokhoz (ahogy én is tettem), levesekhez, mártásokhoz. Nagyon fontos tulajonsága még, hog gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Én eddig két típussal találkoztam az apró gyöngyökkel és a nagyobb szemûvel. A kicsi gyorsabban puhul, tehát ajánlatosabb ezt használni gyors desszertek készítésekor. Mellesleg játékomban most meg is lehet kaparintani, ezeket a gyönyörû gyöngyöket:)

Hozzávalók 4 személyre:
150 g tápiókagyöngy (aprószemû)
5 dl kókusztej
3 ek kókuszreszelék
200 g friss eper (vagy mélyhûtött, sajnos nekem csak az volt most) ...

Folytats a blogon ... www.nyammm.hu/2012/04/kokusztejes-tap...

sponsored links

Keres?s