Kókusztejes tápióka puding fûszeres almával, dióval

2012-03-12

sponsored links


Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretem a tápióka gyöngyöt. Van belõle borsó nagyságú és egészen pici méretû is. Mindkettõ finom, de az elõbbit hosszasan kell áztatni fõzés elõtt, ellenkezõ esetben másfél óra után sem lesz kész, ezt sajnos alá tudom tapasztalattal is támasztani. Az apró golyókat azonban nem kell áztatni és fél óra alatt elkészül.  
A tápióka gyöngyöt a manióka gyökerébõl kivont tápióka keményítõbõl készítik. Maga a kész gyöngy igen izgalmas, ugyan önmagában íze nem jellegzetes van, de a textúrája semmivel össze nem hasonlítható. A belõle készült desszertek elsõsorban Távol-Keleten honosak, Thaiföld és Vietnám élmezõnyben jár. Sajnos még valódi környezetében nem kóstolhattam, de remélem ami késik, nem múlik és egyszer lesz rá lehetõségem. Ebbõl kifolyólag ez nem is egy autentikus távol-keleti desszert, hanem egy saját "tákolmány", ami volt itthon abból készült.

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze apró tápióka gyöngy
  • 500 ml kókusztej
  • méz ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s