Kókusztejes sütõtök rákkal és kurkumával
sponsored links
A tél egyik legfinomabb és egészséges alapanyaga a sütõtök. Mivel nem rajongok az édességekért, nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy a hagyományos, sütõben krémesre sütött változat helyett másként készítem.
Most rákkal szerettem volna vegyíteni. Gyors és viszonylag könnyed vacsorának szántam.
Elõkészítettem a hozzávalókat, a sütõtököt felkockáztam és némi újhagymát felszeleteltem, a kurkumát egész apróra vágtam. Mivel az eredeti ízek felerõsítését vettem tervbe egyetlen ízesítõt használtam a halszószt, mert erre ez tökéletes.
A tököt kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a kurkumát és az újhagyát. Ezzel további két percig pirítottam. Ez megadta a megfelelõ karamelles ízt. Felöntöttem kókusztejjel és annyi halszószt locsoltam bele, hogy pont kellemesen sós legyen. Ha a tök nem lenne elég édes, akkor igény szerint tehetünk hozzá cukrot.
Ez az étel szerintem lehet sós is, vagy akár édeskés is. Amikor a tök érezhetõen megpuhult, de még volt némi ellenállása, amikor a villával megszurkáltam, akkor dobtam mellé a rákokat. Plusz két perc, és át is fõnek. Mi más, mint sima rizs illik hozzá.
Ez az étel az egyszerûség jegyében készült. Nem érdemli meg, hogy extrázzuk.
Minden benne van, ami kell a kellemes esti napzáráshoz.
Hozzávalók: ...