Kókusztejes répakrémleves gyömbérrel

2012-02-15

sponsored links

Egy örökzöld témához nyúltam, a krémlevesekhez, aminek mindig szezonja van, bár ilyenkor a leginkább. A répa nagyszerû alapanyag többek között krémlevesnek is. Ráadásul szinte mindig van itthon, de valószínû másnál is.

A répát szerintem sokkal kevéssé becsüljük meg, mint amennyire megérdemelné. Biztos furcsa hasonlat, de nézzük meg mi a helyzet a spárgával. Az emberek rajonganak érte, hajlandóak sokat fizetni amikor megjelenik a piacon. Éttermek fennen hirdetik, hogy miket készítenek belõle, és vendégcsalogatóként valóban mûködik is.

Ha végiggondoljuk, hogy lehet e fõzni mindkettõt, párolni, salátát készíteni, szuflét sütni,hát lehet bizony. Aztán bármelyik tökéletes elõétel, leves, fõétel, vagy köret. Egy valamit lehet csak az egyikbõl, az pedig a torta. Ez csakis a répa sajátja.

Szóval tulajdonképpen csak szerettem volna csak egy kicsit virtuálisan a keblemre ölelni, és megcirógatni ezt a nagyszerû zöldséget, amellett hogy a spárgát is imádom.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/02/15/kok...

sponsored links

Keres?s