Kókusztejes répakrémleves gyömbérrel
sponsored links
Egy örökzöld témához nyúltam, a krémlevesekhez, aminek mindig szezonja van, bár ilyenkor a leginkább. A répa nagyszerû alapanyag többek között krémlevesnek is. Ráadásul szinte mindig van itthon, de valószínû másnál is.
A répát szerintem sokkal kevéssé becsüljük meg, mint amennyire megérdemelné. Biztos furcsa hasonlat, de nézzük meg mi a helyzet a spárgával. Az emberek rajonganak érte, hajlandóak sokat fizetni amikor megjelenik a piacon. Éttermek fennen hirdetik, hogy miket készítenek belõle, és vendégcsalogatóként valóban mûködik is.
Ha végiggondoljuk, hogy lehet e fõzni mindkettõt, párolni, salátát készíteni, szuflét sütni,hát lehet bizony. Aztán bármelyik tökéletes elõétel, leves, fõétel, vagy köret. Egy valamit lehet csak az egyikbõl, az pedig a torta. Ez csakis a répa sajátja.
Szóval tulajdonképpen csak szerettem volna csak egy kicsit virtuálisan a keblemre ölelni, és megcirógatni ezt a nagyszerû zöldséget, amellett hogy a spárgát is imádom.
Hozzávalók: ...