Kókusztejes-paradicsomos csirke

2011-10-10

sponsored links

Curry-nek talán túlzás lenne nevezni, viszont az egyik legegyszerûbb, legjobb gyors hétköznapi vacsora. Azért szeretem, mert pont olyan étel, amelyhez minden alapanyag általában van otthon (na jó, belátom, korianderzöld csak hozzám hasonlóan elvetemült háztartásokban). Fûszert meg aztán azt ad hozzá az ember, amihez éppen hangulata van, mindenféle irányba el lehet vinni. Remekül lehet hozzá használni a delikátüzletekben kapható különbözõ, jó minõségû fûszerkeverékeket (kedvencem: Madras curry, vagy a Mille et Une Nuit fûszerkeverék, mindkettõ Thiercelin), de ha az nincs otthon, akkor mehet bele egyszerûen csak egy csipet fahéj, vagy római kömény, vagy kardamom, vagy ezek keveréke (ha van idõ frissen pirítani, õrölni, még jobb). Szóval ez egy amolyan jó kis kiindulási alap, amelyben mindenki kibontakozhat. További két elõnyérõl is be tudok számolni: egyrészt nagy adagban is könnyen elkészíthetõ, akár elõre is (vagy például csak a mártás elõre, a csirkét frissen fõzzük bele). Másrészt könnyen lehet belõle egyszerre vega és nem vega verziót készíteni, úgy, hogy két felé osztjuk, és az egyikbe csirkét teszünk, másikba zöldségeket (pl. padlizsán, cukkini, sütõtök, csicserborsó stb. .Amíg elkészítjük a mártást, addig ezeket felkockázva, olajjal összeforgatba, forró sütõben megsütjük, majd ezeket tesszük a mártásba.) Rizs, vagy naan a legjobb hozzá.

Kókusztejes-paradicsomos csirke

Hozzávalók (4 adag) ...


Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2011/10/k...

sponsored links

Keres?s