Kókusztejes mangóhab
sponsored links
Ez a habszifonba nemcsak tejszínt következõ darabja. Második próbálkozás, az elsõnél ugyanis kimaradt a szifonból a tömítés...NO2 kisziszegett oldalt, és félig beterítette mangókrémmel a konyhát. Vártam egy hetet, hogy megérjen az újabb mangó, és a szifon összeszerelésénél nagyon figyeltem. Nagyon klassz kis cucc lett belõle, pedig a Szakácsok könyve receptjét kicsit feltuningoltam: sima ásványvíz helyett kókusztejjel turmixoltam le a mangót, kapott még egy pici fehérrumot is az anyag, tulajdonképpen el lehetett volna adni habszifon nélkül is :) Viszont az utasításokat betartva nagyon fenszi desszerthab lett belõle, a minimális zselatin és a megfelelõ hûtés tökéletes hab állagot varázsol, de úgy, hogy közben az egész azonnal olvad a szájban.Tényleg élmény kanalazni.
A habszifonról használatáról írtam már a múltkor is, itt a legfontosabb megemlíteni: nem ipari méregdrága habszifonom van, hanem egy félliteres, fém testû, fém fejû Liss gyártmány ( Nem ez nem a reklám helye, csak mondom), és ami a lényeg: a feje szétszedve tisztítható.Tehát a szelep kiszedhetõ, átmosható - ez az ilyen haboknál nem hátrány. Itt összesen 3 dl sûrû folyadék megy bele, 1 patronnal. Bár a gyártó szerint 2 patron is beletölthetõ, eddig nem volt rá szükség, és nem is gondolom, hogy tesztelnem kellene a palack tûrõképességét.
Hozzávalók: (4 1,5 dl-es pohárnyi hab) ...