Kókusztejes eper krémleves
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg eper, 4 dl kókusztej(konzerv), 1,5 dl tej, 10 g zselatin, 1+3 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1/2 citrom leve, 1 csapott evõkanál étkezési keményítõ, 5 dkg pucolt pisztácia.
Elkészítése:
1. A zselatint felöntjük 0,5 dl tejjel. A megmaradt tejet és 2 dl kókusztejet 1 evõkanál cukorral felforralunk, belekavarjuk a megduzzadt zselatint, majd egy kb. 15x15 cm-es tálba öntjük és hûtõbe tesszük.
2. A megmosott epret felvágjuk, egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot és 3-4 percig forraljuk.
3. Levesszük a tûzrõl, kicsit hûlni hagyjuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáadunk 2 dl vizet és visszatesszük a tûzre.
4. A keményítõt kikavarjuk a megmaradt kókusztejjel.
5. A levest besûrítjük kókusztejes keményítõvel. 1-2 percig forraljuk, majd levesszük a tûzrõl és lehûtjük.
6. A megdermedt kókusztej pudingot kis kerek formával kiszaggatjuk és a hideg levessel tálaljuk. Tetejére apróra vágott pisztáciát szórunk.