Kókusztejes currys sertéscsíkok
sponsored links
Innen-onnan jött az ihlet, a végsõ elhatázást meg a mai Ázsia Bt.-ben tett látogatás hozta meg. Csirke nyilván jobban illett volna hozzá, de reggel a hentesnél (megvan a helyi tuti :D:D:D, hurrá Bõgér;)) még nem tudtam hogy mit fõzök és a karaj tetszett meg. Számadás nélkül, mert elfelejtettem mérni :)
Kókusztejes currys sertéscsíkok
2 csík szalonna vékonyra szeletelve
3 szelet sertéskaraj ceruza forma csíkokra vágva
1 kisebb fej hagyma finomra darálva
2 tk curry (Ázsia Bt. - kurkuma, koriander, görögszéna, gyömbér, római kömény, jódozott só, burgonyakeményítõ, cayenne bors)
só
frissen õrölt tarka bors
165 ml kókusztej
1 marék mirelit kukorica
1 ek keményítõ
némi tej
A szalonnát ropogósra sütjük. Majd kiszedjük. A visszamaradt zsírban a karajcsíkokat és a darált hagymát megforgatjuk fehéredésig. Hozzáadjuk a fûszereket, a kókusztejet és a némi vizet (amivel kimostam a kókusztejes dobozt), a kukoricát. Puhára fõzzük a húst. A mártást kevés tejjel elkevert keményítõvel besûrítjük. Rizzsel és a megsütött szalonna pörccel tálaljuk.