Kókusztejes creme brulee
sponsored links
Hozzávalók:
500 ml kókusztej
250 ml tejszín (33%-os)
130 g kristálycukor
8 tojássárgája
A kókusztejet a tejszínnel együtt melegedni tettem, de nem hagytam felforrni.
Közben a tojássárgákat a cukorral kikevertem (csak kézi habverõvel). Amikor a kókusztej-tejszín keverék már meleg, egy szedõkanállal adagolva a tojássárgás masszához kevertem. Ezután 8 kis tálkába elosztottam, és egy mélyebb tepsibe raktam õket. A tepsibe annyi meleg vizet öntöttem,hogy a formák kb. feléig érjen a víz szintje. Elõmelegített sütõbe (150 fok) toltam és kb. 50 percig sütöttem.
Ezután kiszedtem a tepsibõl a formákat, hagytam teljesen kihûlni. Folpack fóliával letakarva hûtõbe raktam egy éjszakára. Tálalás elõtt minden tálkába kb. 2 teáskanál kristálycukrot szórtam, majd karamellizálópisztollyal aranybarnára karamellizáltam.