Kókusztejes chia puding (vegán)
sponsored links
Én is beszálltam a chia-puding õrületbe. Eredetileg tojáshelyettesítésre vettem, (amerikai palacsintában például kiválóan mûködik) de közeledik a lejárata, úgyhogy rá kellett kapcsolni, és nekiállni gyorsabban fogyasztani. Nem mondom, hogy nap-mint-nap ezt kérem reggelire, de jó kis uzsonna, úgyhogy felvettem a repertoárba. (fõ a rotálás, mint a fociban :-))
A recept végtelenül egyszerû, de az arányokat érdemes betartani a krémes, pudingszerû állag érdekében.
Hozzávalók
- 22 g chia mag
- 60 g (light) kókusztej
- 60 g rizstej
- 1 teáskanál juharszirup
A tálaláshoz:
- friss eper
- étcsokoládé-cseppek
- (édesszájúaknak egy kis extra juharszirup)
A kókusztejet, a rizstejet és a juhaszirupot egy pohárban összekeverem. Beleszórom a chia magot, megkeverem, és lefedve pár órára (vagy akár egy éjszakára) hûtõbe teszem.
Friss eperrel és étcsokoládé-cseppekkel megpakolva tálalom.
1 adag lesz belõle